Piškotki

Piškotek (angl. cookie) je majhna datoteka, ki se preko brskalnika avtomatsko naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno mesto.

Zakaj so potrebni piškotki?

Spletna mesta uporabljajo piškotke za ponujanje prilagojene izkušnje uporabnikom in za zbiranje informacij o uporabi spletnega mesta. Spletna mesta o svojih obiskovalcih delajo zapiske o tem, kdaj ste bili nazadnje na njihovi strani, kaj ste gledali, itd. Vsi ti podatki se zapisujejo na vaš računalnik v poseben del profilnih nastavitev. Ob naslednjem prihodu na to spletno stran vas stran prepozna in vam na svojevrsten način prikaže nekatere podrobnosti (na primer artikel, ki ste si ga nazadnje ogledovali na drugem spletnem mestu).

Na spletnem mestu, vrednem zaupanja, lahko piškotki obogatijo izkušnjo, tako da spletnemu mestu omogočijo, da si zapomni vaše prednostne nastavitve. Tako se vam na primer ni potrebno prijaviti vsakič, ko obiščete spletno mesto ali spreminjati jezikovnih nastavitev.

Nekateri piškotki, na primer tisti, ki jih shranijo reklamni trakovi, lahko ogrozijo vašo varnost, saj sledijo ostalim spletnim mestom, ki jih obiskujete. Piškotke uporablja večina spletnih mest, shranjeni pa so lahko različno dolgo.

Katere piškotke uporabljamo na spletnem mestu eAsistent?

Na spletnem mestu eAsistent uporabljamo lasten piškotek, ki vam omogoča premikanje po spletnem mestu in uporabo funkcionalnosti, ki jih omogočamo. Brez tega piškotka uporaba spletnega mesta eAsistent ni mogoča.

Kateri piškotke uporabljamo?

easistent_cookie
easistent_session

Zakaj jih uporabljamo?

Za varnost spletnega mesta in avtentikacijo uporabnika po prijavi, da uporabnik lahko pridobi dostop do funkcionalnosti, ki jih potrebuje.

Koliko časa se piškotek hrani?

Piškotek se hrani od trenutka, ko uporabnik obišče naše spletno mesto, do trenutka, ko sejo konča in zapre brskalnik.

Katere podatke prenašamo v naših piškotkih?

V piškotkih hranimo izključno podatke za identifikacijo uporabniške seje. Vsi naši piškotki so kriptirani in nikoli ne prenašajo občutljivih podatkov.

Prosimo, upoštevajte, da brez teh piškotkov uporaba spletnega mesta eAsistent ni mogoča.

Ali lahko piškotke onemogočim?

Piškotke lahko onemogočite in spletnim mestom ne dovolite, da bi jih shranjevali na vaš računalnik. Vendar spletna mesta delujejo optimalno, če so vsi piškotki omogočeni.

Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate s pomočjo nastavitev vašega spletnega brskalnika.

Za informacije o nastavitvah za piškotke spodaj izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.

Več o piškotkih

Več o piškotkih lahko preberete v smernicah informacijskega pooblaščenca na tej povezavi.

Če želite vedeti, katere piškotke uporabljajo posamezna spletna mesta, lahko uporabite dodatek za brskalnike Disconnect (nekoč imenovan Collusion), ki z grafom prikaže povezave med piškotki in posameznimi spletnimi mesti.